۱۳ تیر ۱۳۸۹، ۱۴:۰۴

کارت بلیت الکترونیک در پایتخت تبدیل به کارت شهروندی می شود

مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک با تاکید بر اینکه اجرای طرح بلیت الکترونیک نخستین گام اصلی برای تبدیل تهران به شهر الکترونیک است گفت: قرار است کارت بلیت های الکترونیک تبدیل به کارت شهروندی شوند که بر این اساس بسیاری از خدماتی که در آینده به شهروندان ارایه می شود متکی به این کارتها است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الله بهروز با بیان این مطلب اظهار کرد: اجرای طرح بلیت الکترونیک یکی از مهمترین اقداماتی بوده که در شهرداری تهران تحقق یافته و بزرگترین تاثیرگذاری به کارگیری از این کارتها تبدیل شهر تهران به شهر الکترونیک است.

وی تصریح کرد: هدف اولیه، اجرای طرح بلیت الکترونیک یکپارچه سازی حمل‌ و ‌نقل عمومی در تهران است اما براساس برنامه‌ریزیهای بلند مدت شهرداری قرار است کارت بلیتهای الکترونیک به کارت شهروندی تبدیل شود به گونه ای که شهروندان با استفاده از این کارت بتوانند از تمامی خدمات شهری از خدمات پارکینگ های عمومی گرفته تا خدمات سینماها و ... به‌ راحتی استفاده کنند.

وی ادامه داد: مهمترین مزیت این سیستم به‌دست آوردن اطلاعات آماری دقیق از بار ترافیکی مناطق مختلف شهر است. زیرا تا کنون این آمارها به روش دستی و به ‌صورت تقریبی به دست می‌آمد در صورتی که بلیت الکترونیکی این امکان را به کارشناسان ترافیکی می‌دهد که بتوانند مدل حرکتی و ترافیکی شهروندان را در ساعات اوج ترافیکی تهیه کنند و با تحقق این مهم می‌توانیم ضمن کنترل ترافیک، خدمات حمل‌ و ‌نقل عمومی بهتری را در اختیار شهروندان قرار دهیم.

وی ادامه داد: بلیت الکترونیک از مهمترین، کارآمدترین و متداول ‌ترین ابزارهای الکترونیکی و از شرایط لازم برای تحقق شهر الکترونیکی است که می‌تواند گردش پول افراد را در چرخه اقتصادی کاهش دهد و ضمن تسهیل کارها امکان برنامه‌ریزی به‌منظور ارائه سرویس برحسب نیاز شهروندان را فراهم کند و در افزایش سرعت سرویس دهندگان موثر باشد.

مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک خاطرنشان کرد: بلیتهای کاغذی در سیستم حمل‌ و‌نقل عمومی به‌دلیل روش تولید، توزیع و جمع‌آوری دستی هزینه‌های زیادی را به شهرداری و شهروندان به همراه داشت. چاپ بلیت‌ها به‌صورت ماهانه و فصلی نیز این مشکل را مضاعف کرده بود. شهروندان از بلیت‌هایی که در اختیار داشتند نمی‌توانستند در ماههای بعد استفاده کنند و به این خاطر متضرر می‌شدند؛ از سوی دیگر بخش عمده ای از مبالغی که ‌شهروندان به‌عنوان هزینه بلیت‌های کاغذی پرداخت می‌کردند صرف هزینه‌های تولید، توزیع و جمع‌آوری آن می‌شد.

به گفته وی، تکریم ارباب رجوع، مدیریت هوشمند مبتنی بر تقاضای سفر، شفاف‌سازی‌ و افزایش رضایت‌مندی شهروندی از دیگر مزایای استفاده از بلیت الکترونیکی است، علاوه بر این خدمات در سطح گسترده تری قابل دسترسی خواهد بود،عملیات خرید و فروش با سرعت بیشتری انجام می‌شود و از نظر اجتماعی نیز، به شخصیت شهروندی افراد احترام گذاشته می‌شود.

بهروز در ادامه گفت: ما تا کنون هیچگاه نتوانسته ایم در حمل ونقل عمومی تقاضای واقعی سفر در نقاط مختلف و زمانهای مختلف روز را به طور دقیق به دست آوریم اما با به کارگیری بلیتهای الکترونیک می توانیم به خوبی مشخص کنیم که تقاضای سفر در هر نقطه از شهر و به خصوص در زمان اوج ترافیک چگونه است و برای خدمات رسانی مناسب چگونه باید ناوگان موجود حمل ونقل عمومی را برای خدمات رسانی به کارگیری و ساماندهی کرد.

کد خبر 1111818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha